Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007

τι θα πει "φιλελεύθερος"Φιλελεύθερος: αυτή η λέξη μου δημιουργούσε ανέκαθεν μια απορία, κάτι δεν μου ταίριαζε στην ακοή αλλά και στην όραση. Οταν άκουγα π.χ. κάποιον να μου λέει "είμαι φιλελεύθερος" κόμπιαζα, ένοιωθα σαν να με κοροϊδεύει έτσι όπως τό 'λεγε -λες και ήταν ο μόνος που αγαπούσε την Ελευθερία- και κοίταζα να το στρίβω όσο πιο ευγενικά και αθόρυβα μπορούσα. Οταν έβλεπα τυπωμένη τη λέξη "φιλελεύθερος" νόμιζα ότι κάτι περισσεύει.

Φιλελεύθερος = Φίλος της Ελευθερίας. Γιατί όμως φίλος της Ελευθερίας και όχι απλώς Ελεύθερος; Ενας φίλος, μπορεί από την πολλή αγάπη να κλειδαμπαρώσει τη φίλη του την Ελευθερία για να τη χαίρεται μονάχος ή για να απαγορέψει σε άλλους να τη βλέπουν από κοντά και να τη κοιτάζουν μόνο όταν την αφήνει να βγαίνει λιγουλάκι στο μπαλκόνι.

Το πρόβλημα έχει λύση, βεβαίως, αν ο φίλος της Ελευθερίας την παντρευτεί! Θα τη βαρεθεί και θα πάψει να ενδιαφέρεται και πολύ για τη πάρτη της. Μπορεί όμως, τότε ακριβώς, το πράγμα να μπερδεύεται περισσότερο... Μπορεί να μείνει η Ελευθερία έγκυος και να γεννήσει μερικά παιδάκια... τα νεοφιλελευθεράκια!!! που θα αγαπούν τη μαμά τους μεν, αλλά θα τη ζορίζουν κιόλας με τα νάζια τους. Αντε να κυνηγά η καημένη η Ελευθερία το κάθε παιδάκι να πιει το γάλα του, να κάνει κακάκια, να διαβάσει τα μαθήματα, κλπ κλπ. Φρίκη λέμε! Τρομερό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Metablogging.gr Comments Headline Animator