Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007

BLOG ACTION DAY 2007 - Part IIΟ πλανήτης Γη σε κονσέρβα! Η Φύση, το Περιβάλλον που λέμε, η Φύση που υποβιβάστηκε στη λέξη "Περιβάλλον" δλδ, μπαίνει σε κονσέρβες ΓΙΑ ΝΑ τη θυμόμαστε όταν ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. Εντυπωσιακή η απουσία των ανθρώπων από αυτές τις υπέροχες ταινίες, τις γεμάτες από δάση, νερά, βουνά, θάλασσες, ποτάμια, σύννεφα, μερικά ζώα, όλα παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας επενδεδυμένα με φανταστική μουσική.


BBC Planet Earth


http://www.youtube.com/watch?v=isQf2owYQHw

Added: September 23, 2007
From: chillfm23
A trailer of BBC Planet Earth with a tune "Hoppípolla" by Sigur Rós

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Για ποιο λόγο ερεθίζει τις αισθήσεις μας με αυτό τον τρόπο; Επιθυμεί να μεταδώσει μια κατακλυσμιαία νοσταλγία για κάτι που χάνεται ή προσπαθεί απεγνωσμένα να ξυπνήσει το μυαλό και να ενημερώσει ότι, να, υπάρχει ακόμα ο πλανήτης, ότι τίποτα δεν έχει χαθεί, ότι αξίζει ο αγώνας για τη σωτηρία της Φύσης που μας περιβάλλει.


PLANET EARTH(Sigur Ros Untitled 4.)Extraordinary27


http://www.youtube.com/watch?v=zNsBx5vORk0

Added: June 30, 2007
From: extraordinary27


Μόνο που πρέπει να γνωρίζουμε καλά το λόγο του αγώνα, εμείς, οι άνθρωποι που απομακρυνθήκαμε από τη Φύση, εμείς που κλειστήκαμε στα κουτάκια μας, εμείς που επικοινωνούμε -τάχα- έχοντας ξεχάσει τι σημαίνει βλέπω, ακούω, αγγίζω κάποιον άλλο, κάπου αλλού έξω από τα στενά όρια ενός σπιτιού, ενός γραφείου, ενός δωματίου.


Για τούτο, ας ταξιδέψουμε! Ας χαρούμε τις ομορφιές του πλανήτη μας! Ας μη τον περιορίζουμε στα σύνορα των αναμνήσεων. Δεν ταιριάζει στη Γη μας να ζει μέσα σε μια κονσέρβα!

Travel Now! Enjoy the planet Earth! Do n't put it in conserve!

-->> Μερικοί τόποι με εικόνες:
http://www.solarviews.com/eng/earth.htm
http://earth.jsc.nasa.gov/EarthObservatory/NorthandSouthPlatteRivers_Nebraska.htm
http://earthobservatory.nasa.gov/Observatory/#
http://www.flashearth.com/
http://earth.google.com/
http://terraserver-usa.com/
http://terraserver-usa.com/cmap.aspx?PPD=8&R=17&C=35&W=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Metablogging.gr Comments Headline Animator