Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Tορίνο 2008 ~ 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA
Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA

23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA- Tορίνο 2008

Υποβολή προτάσεων για ανακοίνωση

Από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2008 οι αρχιτέκτονες όλου του κόσμου θα συναντηθούν στο Τορίνο της Ιταλίας για το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA.
Το παγκόσμιο αυτό γεγονός θα επικεντρωθεί στο θέμα Transmitting Architecture, θεωρώντας την αρχιτεκτονική ως κανάλι επικοινωνίας. Το συνέδριο θα μελετήσει όλες τις πλευρές του επαγγέλματος που συνδέονται με την ποιότητα της ζωής, του τοπίου, του δομημένου περιβάλλοντος σε καθημερινή βάση.

Μεταδίδοντας την αρχιτεκτονική: Πολιτισμός, Δημοκρατία, Ελπίδα.
Θα αφιερωθούν τρεις ημέρες στην ανάπτυξη της θεματολογίας και στην ανάλυση των τριών πλευρών του κεντρικού θέματος όπως παρακάτω:

30 Ιουνίου, το παρελθόν, πολιτισμός
1η Ιουλίου, το παρόν, δημοκρατία
2 Ιουλίου, το μέλλον, ελπίδα


Οι οργανωτές του συνεδρίου καλούν τους αρχιτέκτονες όλου του κόσμου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τον προσανατολισμό που αναφέρεται πιο πάνω: culture, democracy, and hope.
Ολες οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης του συνεδρίου μέχρι 19 Οκτωβρίου 2007


___________
UIA Turin 2008 website
http://www.uia2008torino.org/
Download the call for contributions
http://uia2008torino.org/cfp/CFP_invitation_eng.pdf
Πληροφορίες, επαφές
info@uia2008torino.org
___________


ΣΗΜ.1. δεν μπορώ να μη σχολιάσω, με τρώει το χέρι μου να γράψω κάτι: Οταν τοποθετούμε τον Πολιτισμό στο παρελθόν και όταν πιστεύουμε ότι το παρόν είναι η Δημοκρατία, πώς να ελπίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον; Η Ελπίδα μοιάζει με ένα λυπητερό αστείο σαν εκείνο με το αυτί του παπού...
ΣΗΜ.2. όταν βλέπω κάτι τέτοια ουτοπικά παράδοξα, όλο και χαίρομαι που ξέφυγα από το συνάφι των α(να)ρχιτεκτόνων.
ΣΗΜ.3. η Αρχιτεκτονική είναι κάτι άλλο: είναι η μητέρα των Τεχνών, κατά τον Αριστοτέλη βεβαίως, πράγμα που λίγοι το αντιλαμβάνονται κι αυτό είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαν πράγματι να γίνουν πολλά (ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ) μέσω της Αρχιτεκτονικής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Metablogging.gr Comments Headline Animator