Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007

ΦΕΣΤΙΒάΛ ΟίΤΗΣ - ΑύΡΙΟ, ΠέΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟύΣΤΟΥΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΗΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου
Τόπος τεχνών ΧΩΡΑ
Προπώληση εισιτηρίων καφωδείο ΟΡΦΕΑΣ
Πληροφορίες: 6936995142

Το φεστιβάλ Οίτης σας παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Αυγούστου τον Φίλιππο Πλιάτσικα σε μια συναυλία έκπληξη παρέα με τον Βασίλη Καζούλη, στον τόπο τεχνών ΧΩΡΑ, στη θέση Λελέικα ανάμεσα Μεξιάτες με Λουτρά Υπάτης.

Βασικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του εμπορικότερου συγκροτήματος όλων των εποχών στην Ελλάδα, των Πυξ Λαξ. Έχει γράψει ή ερμηνεύσει τραγούδια όπως: Παλιές αγάπες, μοναξιά μου όλα, έπαψες αγάπη να θυμίζεις, όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω, για κείνη μη μου λες, δεν θα δακρύσω, γιατί, υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ, τι είναι αυτό που μας ενώνει κ.α. Μετά το σταμάτημα των Πυξ Λαξ το Σεπτέμβρη του 2004, οι προσωπικοί δίσκοι που ακολούθησαν «Τι δεν έμαθε ο θεός (2005)» και η ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξιδεύοντας με άλλο ήχο (2006)» στέφθηκαν από ανάλογη εμπορική επιτυχία και έγιναν χρυσοί. Το ίδιο συμβαίνει και στις live εμφανίσεις, είτε τις προσωπικές είτε στις συνεργασίες του όπως με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή που περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο και έκλεισαν με μια εντυπωσιακή παράσταση, η οποία έγινε στον Ζυγό και ονομάστηκε «25 χρόνια το δικό μας ροκ». Το ίδιο συνέβη και με τον Μ. Φάμελλο. τους ΟΝΑΡ και την Ευσταθία το καλοκαίρι του 2006. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά ή συναυλιακά με καλλιτέχνες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: R.E.M., Sting, I. Mouvrini, Eric Burton, Mark Almond, Gordon Gano (Violent Femmes), Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο και άλλους. Το Φεβρουάριο του 2007 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος για τον οποίο καλύτερα να παραθέσουμε ένα πολύ μικρό σημείωμα που έγραψε ο ίδιος :

«Κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι σε αφορούν όλα. Ένα χτυπημένο μικρό παιδί από βόμβα στο Λίβανο που το 'χει η μητέρα του στην αγκαλιά της, τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται ανελέητα, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου ακόμα και οι ήχοι που βγάζει το γέλιο ή το κλάμα ενός μικρού παιδιού. Ο δίσκος ονομάστηκε «ΟΜΝΙΑ» που σημαίνει «ΟΛΑ»

Φ. Π.


Μαζί του ο Βασίλης Καζούλης για να μας θυμίσει αγαπημένες παλιές επιτυχίες όπως «Φανή», «Αν ήσουν άγγελος», «Κάτι να γυαλίζει»και πολλά άλλα.

Για τις ανάγκες αυτού του καινούριου ήχου, τον Φίλιππο Πλιάτσικα συνοδεύουν εξαιρετικοί μουσικοί:

Αλέκος Αράπης – Μπάσο,
Αλέκος Κούρτης – Ντραμς,
Κώστας Μιχαλός – Κιθάρα,
Γιάννης Σκούταρης – Πλήκτρα,
Αναστασίου Ειρήνη – Τσέλο,
και επίσης συμμετέχει ο ράπερ Mc yinka.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τον Φάμελλο τον είχα δει στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω, αλλά στη σκηνή ειδικά μου φάνηκε πολύ λίγος. Ωραία, κλασσικά πια τραγούδια, αλλά ακούγονταν σαν φτωχή επανάληψη μετά από χιλιάδες φορές που τα ακούσαμε στο παρελθόν. Φτωχή νομίζω και η νέα του παραγωγή.

Rodia είπε...

Μα... δεν γράφω για κανένα Φάμελλο... ξαναδιάβασε:
«Το φεστιβάλ Οίτης σας παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Αυγούστου τον Φίλιππο Πλιάτσικα σε μια συναυλία έκπληξη παρέα με τον Βασίλη Καζούλη, στον τόπο τεχνών ΧΩΡΑ, στη θέση Λελέικα ανάμεσα Μεξιάτες με Λουτρά Υπάτης.»

Metablogging.gr Comments Headline Animator