Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2007

ΦΕΣΤΙΒάΛ ΟίΤΗΣ - ΜΕΘαύΡΙΟ, ΠΑΡΑΣΚευή 17 ΑΥΓούΣΤΟΥΠαρασκευή 17 Αυγούστου, και ώρα 21:30
στο τόπο τεχνών και ψυχαγωγίας ΧΩΡΑ,
στη θέση Λελέικα Υπάτης,
στη διαδρομή για Μεξιάτες από Λουτρά Υπάτης.
κρατήσεις θέσεων: 6936995142
τιμή 15 ευρώ

Πληροφορίες: www.kafodeioorfeas.gr/

τραγουδά ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ

Ο Γιάννης Χαρούλης δεν μας είναι άγνωστος. Είναι μια από τις πιο σημαντικές νέες φωνές του έντεχνου ρεπερτορίου, που συνδυάζεται ταυτόχρονα λόγω της, με την μοναδικότητα του παραδοσιακού στοιχείου.

Ο Γιάννης Χαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, στα Έξω Λακώνια, Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του –γλύπτης- του έδειξε σε ηλικία 6 ετών μαντολίνο. Σε λίγο καιρό είχε μάθει να παίζει και να τραγουδά το παραδοσιακό «Τούτο το μήνα». Τρία χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο του λαούτο και μελετούσε την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης. Δεκαπέντε ετών άρχισε να παίζει επαγγελματικά σε πανηγύρια. Το 2000 γνώρισε τον Χρήστο Θηβαίο. Έτσι τον Ιούλιο του 2002 ο Χρήστος κάλεσε τον «μικρό του αδελφό» όπως τον αποκαλεί στο Λυκαβηττό σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη.

Ο Χρήστος Θηβαίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πει, σε εκείνη την συναυλία, τρία τραγούδια. Είπε ένα αφού τα άλλα δύο τα είπε ο Γιάννης. «Κόσμε χρυσέ» και «Οι πόνοι της Παναγιάς». Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί ο δίσκος «Γύρω μου και εντός» με συνθέτη τον Μιχάλη Νικολούδη και παραγωγό τον Μιχάλη Κουμπιό. Ένα μήνα μετά φεύγει φαντάρος και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα της Μελίνας Κανά στα «13 φεγγάρια». Έπειτα ξεκινά live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και συναυλίες στην επαρχία. Τον επόμενο χειμώνα κάνει μια σειρά εμφανίσεων με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Ο «Χειμωνανθός», το δεύτερο προσωπικό album του Γιάννη Χαρούλη προεξοφλούμε ότι θα είναι από τα albums για το οποία θα γραφτούν πολλά, θα συζητηθούν ακόμα περισσότερα, αλλά πάνω απ’ όλα θα τραγουδηθεί και θα αγαπηθεί γιατί είναι φτιαγμένο με πρωτογενή υλικά, με τραγούδια που έρχονται κατευθείαν από την πηγή της δημιουργίας και βρίσκουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους στο πρόσωπο του Γιάννη Χαρούλη.

Συμμετέχουν με τα τραγούδια τους, τη μουσική τους και τους στίχους τους οι: Μάνος Ελευθερίου, Κώστας Μουντάκης, Διονύσης Τσακνής, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Μάνος Ξυδούς, Δημήτρης Υφαντής, Κώστας Παρίσης, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Κώστας Σπηλιωτάκος, Γιώργος Γαρεφαλάκης, Ελένη Φωτάκη, Ματίνα Κουντουρόγιαννη, Λάμπης Κουντουρόγιαννης ενώ σε 3 τραγούδια τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος ο Γιάννης Χαρούλης, και σε ένα τραγούδι παίζει φυσαρμόνικα ο Πάνος Κατσιμίχας.
Την παραγωγή έχει επιμεληθεί ο Μάνος Ξυδούς.

__________________________
ΣΗΜ. Οσοι πάνε, να πάρουν και μπουφανάκι για το βράδυ. Η Χώρα πέφτει καρσί στο φαράγγι της Οίτης και φέρνει ψύχρα το βραδάκι, όσο ζέστη κι αν κάνει τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Metablogging.gr Comments Headline Animator