Κυριακή, 8 Ιουλίου 2007

«Κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια»
Ο πρόεδρος του Μουσείου Δ.Παντερμαλής δεν είχε τη στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθεί ότι δεν θα φαίνεται η Ακρόπολη από το οικόπεδο όπου ΘΑ χτιζόταν το ομώνυμο Μουσείο ή απλώς άφησε το πράγμα να τσουλήσει και να φτάσει στο αμήν, που λένε, και στο "τι να κάνουμε τώρα, πρέπει να γκρεμίσουμε τα κτίρια", κάτι στο οποίο είμαστε εθισμένοι. Οχι απλώς συνηθισμένοι, εθισμένοι όπως συμβαίνει με τις ναρκωτικές ουσίες, δεν ζούμε χωρίς τη δόση της σαπίλας, της ανοησίας, της βλακείας και, κυρίως, της κακογουστιάς μας. Είμαστε λαός ΑΝΑΙΣΘΗΤΩΝ.

Φωνάζω τώρα, και μη κάνετε πως δεν ακούτε:

ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΤο οικόπεδο γιατί το διάλεξαν εκεί; Δεν ήξεραν τα προβλήματα θέας; Γιατί η μελέτη του μουσείου δεν προσαρμόστηκε στο υπάρχον περιβάλλον; Ποιος καθησύχασε το μελετητή -με τα γνωστά "δεν θα υπάρξει πρόβλημα, κάνε ό,τι νομίζεις", κλπ; Ο κ. Παντερμαλής μήπως; αυτός που θεωρεί τη χώρα τσιφλίκι του και κάνει ό,τι του κατέβει;

Ωρες είναι για συνομωσιολογικά σενάρια τύπου "αφήσαν να καεί η Παρνηθα για να τραβήξουν τη προσοχή από το ολοκαύτωμα της Δ. Αρεοπαγίτου"

Αλλωστε, σε περιόδους αναμπουμπούλας και ακυβερνησίας συντελούνται τα εγκλήματα εναντίον της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ημουν εκεί, όταν γκρεμίστηκαν κτίρια διατηρητέα στην οδό Βασ. Σοφίας ακριβώς τη μέρα που έγινε το πραξικόπημα στη Κύπρο. Λες και καιροφυλακτούσαν στη γωνία οι μπουλντόζες.

Βήμα το βήμα, η Αθήνα αλλάζει -προς το χειρότερο, δυστυχώς. Να πάρουμε τα βουνά; Σάμπως έμεινε και κανένα;______________________
ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ:

1. Το παράλογο της σύγχρονης Αθήνας
2. Το μουσείο που πληγώνουμε
3. Untitled
4. ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ;
5. Ο Παρθενώνας θέλει τη «συνομιλία»; άρθρο της Χαράς Κιοσσέ στο ΒΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO:

δυο ωραία βιντεάκια που δείχνουν πού θεμελιώθηκε το μουσείο, καθώς και τον υπεύθυνο της σημερινής κατάντιας: 1 & 21 σχόλιο:

Rodia είπε...

ΣΧΕΤΙΚO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

5. Ο Παρθενώνας θέλει τη «συνομιλία»; άρθρο της Χαράς Κιοσσέ στο ΒΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO:

δυο ωραία βιντεάκια που δείχνουν πού θεμελιώθηκε το μουσείο, καθώς και τον υπεύθυνο της σημερινής κατάντιας: 1 & 2

Metablogging.gr Comments Headline Animator